Gepost op

Hoe overleef ik de corona lockdown

Ik moet eerlijk bekennen dat de moed me in de schoenen zonk. Het bericht van de 2e lockdown kwam als donderslag bij heldere hemel. I did not see that one coming. En volgens mij was ik niet de enige. Na 1,5 dag balen, heb ik mezelf bijeen geraapt en besloten dat we er weer wat van gaan maken. Maak hoe hou je de positieve vibes hoog als er zo weinig is wat je nog kan doen?

Kijk naar wat er wel kan tijdens de lockdown

Stiekem had ik me verheugd op een paar dagen rust tijdens de Kerstvakantie. De kids zouden namelijk op dinsdag en donderdag gewoon naar de BSO gaan. 2 dagen in de week voor mezelf! Daar was ik wel aan toe. Change of plans…

Maak een happy list!

Ondanks het besluit om deze 2e lockdown gezellig door te komen, vielen de eerste 2 dagen me zwaar. Er moest dus iets gebeuren. Ik besloot op een avond om tijd te besteden een ‘happy list’ te maken in mijn bullet journal. Een pagina die me herinnert aan dingen die ik leuk vind. Dingen waar ik positive vibes van krijg. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken tijdens deze lockdown.

Het is nu misschien wel belangrijker dan ooit om dingen te doen die je leuk vindt. Dingen waar je blij van wordt of die je voldoening geven. Juist nu er zoveel wegvalt. Soms vergeet je gewoon wat je leuk vind als je in een wat minder positieve flow zit.

Benieuwd wat er op mijn ‘happy list’ staat?

Op mijn ‘happy list’ staan dingen waar ik energie van krijg en die ook nog steeds kunnen tijdens de lockdown. Ik zal er een paar met je delen ter inspiratie.

  1. Ik hou ervan om dingen te maken. Creëren. I love it! Bijvoorbeeld met de naaimachine. Geen grote, ingewikkelde projecten, maar recht toe recht aan zoals een poppendekentje.
  2. Mijn oudste dochter is op dit moment 6 en helemaal into het spelen van spelletjes. Pesten, monopoly, ganzenbord, mens erger je niet… Super leuk om samen te doen. Zij blij, ik blij!
  3. Ik wordt ook blij van een wandeling(etje) buiten. Om daarna lekker binnen een grote kop warme chocomelk met slagroom te drinken. Door dit te beloven willen de meisjes ook maar al te graag mee naar buiten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zo overleef je de lockdown. Maar een happy list

Wat komt er op jouw ‘happy list’ te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *