Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een systeem waardoor je alles wat je opschrijft in een notebook makkelijk terug kan vinden. Voor velen is het een combinatie van een to do lijst, agenda en dagboek. Vaak op een mooie en creatieve manier vormgegeven met doodles en handlettering. Maar dat hoeft niet.

Het mooiste is dat je de bullet journal methode kan customizen naar je eigen voorkeuren zodat jij je leven beter en efficiënter kan organiseren. Daarnaast kan een bullet journal rustgevend werken. Door heel even te ontsnappen aan al het digitale geweld om ons heen.

In dit filmpje leg ik uit wat een bullet journal is én geef ik je een kijkje in mijn eigen bullet journal.

Ontdek wel bullet journal type jij bent

Benieuwd welk bullet journal type jij bent? Ik heb een handige pdf voor je gemaakt. In deze pdf zit een test. Hiermee ontdek je welk bullet journal type jij bent. En geef ik je ook een handige lijst met producten die je nodig hebt om een bullet journal te starten.

Ja, ik wil weten welk bullet journal type ik ben

Is een bullet journal iets voor jou?

Hou jij van lijstjes en wil je alles tot in de puntjes plannen?
 Ben je een chaot maar zou je graag alles tot in de puntjes willen plannen?
Wil je meer rust in je hoofd?
Wil je meer focus om je doelen te bereiken?
Wil je graag dingen gedaan krijgen?
Wil je meer me-time?
Wil je meer creatief bezig zijn?

Zit je te knikken, of hardop ‘JA’ te zeggen bij de meeste punten? Dan is een bullet journal echt wat voor jou.

Lees ook: Bullet journal tutorial én ontdek hoe je je eigen bullet journal kan beginnen.